Login

Počasie

pocasie_sme pocasie_shmu

Cyklotúra OKOLO TATIER - reportáž

Cykloklub APOLLO a Turistický klub Apollo pôsobiace v Združení Klubov APOLLO si naplánovali dňoch 23.5. až 25.5.2008 zúčastniť sa už tradičného podujatia 41. ročníka Okolo Tatier, organizovaného cykloklubom Nižná. V tomto ročníku sme sa zúčastnili v rekordnom počte 61 účastníkov. Oravci aj v tomto roku pripravili podujatie tak ako ho poznáme už niekoľko rokov. Dobrá nálada pred štartom, tradične už vyše 1000 oficiálne prihlásených účastníkov vyrazilo z Nižnej po trase lemovanej špaliermi povzbudzujúcich detí ale aj dospelých Oravcov, ktorí vytvárali slávnostnú atmosféru. Etapa cez hraničný prechod Suchá hora ďalej pokračovala cez poľské Zakopané, Lysú Poľanu do Tatranskej Lomnice viedla kopcovitým terénom, ktorý preveril našu zdatnosť. Zamračená obloha nič dobrého neveštila, za Zakopaným už dosť sa rozpršalo, ale väčšinu cyklistov neodradilo od pokračovaní v jazde. Významnú pomoc pri organizovaní tohto podujatia zohrali cyklisti zo spriateleného Cykloklubu Bernard Slovakia, súčasne aj našimi členmi, ktorý na toto podujatie zabezpečili sprievodné vozidlo, túto skutočnosť treba obzvlášť oceniť. Po absolvovaní prvej etapy nás organizátori podujatia ubytovali v Eurocampe FICC v Tatranskej Lomnici.

Druhý, ,,oddychový deň“ v sobotu sme trávili väčšinou turistikou v našich veľhorách, hlavne turistikou na Chatu pri Zelenom plese, kde sa nás zišlo najviac, ale niektorí osedlali svoje kone a vydali sa na cyklovýlety do okolia Tatier. Po návrate a večernom opekaní klobások, súťažiach a bujarej zábave sme pomaly balili a chystali sa na druhú etapu ktorá nás čakala v nedeľu.

Tretí deň nás čakala etapa dlhá 117 km: Tatranská Lomnica – pod Štrbským Plesom – Podbanské – L. Mikuláš – Huty – Zuberec – Nižná. Po takmer nepretržitom stúpaní z Tatranskej Lomnice až po križovatku pod Štrbským plesom v dĺžke 25 km nás čakal pohodový úsek až do cieľa skrátenej etapy Liptovského Trnovca. Polovica z nás pokračovala potom ďalej cez horský priechod Huty ktorý je čerešničkou na torte cyklotúry Okolo Tatier. Potom už len prudký zjazd vystriedalo mierne klesanie a rovinka do cieľa v Nižnej, tam naloženie bicyklov, a neskorý návrat domov do Bratislavy.

Bola to vydarená akcia, ktorej sme sa v takom hojnom počte zúčastnili prvý krát. Na záver patrí poďakovanie organizátorom v Nižnej za perfektne zvládnuté podujatie a všetkým naším organizátorom, ktorí umožnili zúčastniť sa ďalšieho ročníka cyklotúry Okolo Tatier v tak hojnom počte.

LZ

 

Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Vyhľadaj